paneelipelto

Ehtymätön energianlähde

Aurinko on tärkein – melkeinpä ainoa – energianlähteemme. Aurinko on rajaton energianlähde. Auringon säteilyteho maapallon pinnalla pilvettömänä päivänä on 1.000 wattia neliömetrille. Maapallolle osuu reilussa tunnissa sen koko vuotuista energiankulutusta vastaava määrä säteilyenergiaa – lähes 10.000-kertainen ylimäärä.

Suomen koko sähkönkulutus voitaisiin kattaa reilut 20 km kanttiinsa olevalla aurinkopaneelilla. Kesäpäivien tuotto toki pitäisi silloin varastoida öiden ja talven varalle. Logistiikassa on vielä kehitettävää, mutta uudet ratkaisut ovat tulossa vauhdilla.

Aurinkosähkö on huoletonta ja huoltovapaata energiaa. Tavanomaisessa aurinkosähköjärjestelmässä ei ole yhtään liikkuvaa osaa. Aurinkopaneelien valmistus on koeteltua teknologiaa ja paneelien on käytännössä todettu toimivan ongelmitta vuosikymmeniä. Paneeleilla on 25 vuoden takuu tehon tuoton osalta.

Aurinkosähkön vuotuinen kertymä on hyvin ennakoitavissa. Auringon nousu- ja laskuaika tiedetään jokaisena päivänä. Säätilasta tiedetään syksyn ja kevään pilvisten ja aurinkoisten päivien lukumäärä suhteellisen tarkasti. Lisäksi sääennusteet kertovat tulossa olevan paisteen päiviä etukäteen, joten ennakoimiseen on hyvin aikaa.

Aurinkolaskuri

Klikkaa tästä ja pääset Aurinkolaskuriin (avautuu uuteen välilehteen).Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje.
Pysyt aina ajantasalla Ahjo -ratkaisuista.

Ahjo Energia

Sähköliike T. Koponen Oy
Kermanrannantie 3
79700 Heinävesi 

Joonas Koponen
Puh: 0400 989 017
Email: joonas.koponen@slkoponen.fi

 

Ajankohtaista