saastopossu

Säästöä energialaskuun

Aurinkosähkölaitos ei tarvitse juuri huoltoa. Investoinnin jälkeen sen toiminta on käytännössä ilmaista. Kun investointi jyvitetään esim. 25 tai 30 vuoden toiminta-ajalle, saa laitoksen käyttäjä erittäin edullista ja kiinteähintaista energiaa – ja kuoletusajan jälkeen ilmaista! Tälle vastakohtana sähkön keskimääräinen hintataso Suomessa on viimeisten kymmenen vuoden aikana noussut noin 6% vuodessa.

Suomessa aurinkosähköllä ei ole syöttötariffia tai nettolaskutusmallia. Tämän vuoksi järjestelmä on taloudellista mitoittaa siten, että tuotettu energia voidaan hyödyntää valtaosin itse. Silloin säästyy energian hinnan lisäksi siirtomaksun ja sähköveron osuus. Ylimääräinen tuotto on toki mahdollista myydä sähköyhtiölle, mutta hinta on paljon säästetyn energian hintaa pienempi.

Tapauksesta riippuen aurinkosähkölaitoksen investoinnin takaisinmaksuaika on kymmenen vuoden luokkaa ja joskus paljon lyhyempikin. Yrityksillä asiaa auttaa, että isompiin aurinkosähköinvestointeihin on mahdollista saada tuntuva investointituki. Kuluttajat puolestaan voivat vähentää asennustyön kustannukset kotitalousvähennyksenä.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje.
Pysyt aina ajantasalla Ahjo -ratkaisuista.

Ahjo Energia

Kauppahuone Lampila Osakeyhtiö
Leiniläntie 86
52550 Hirvensalmi

Puh: 010 666 5350
Email: info (at) ahjoenergia.fi

 

Ajankohtaista