toimistokatto muokattu

Pienet liikekiinteistöt

Pienten liikekiinteistöjen järjestelmät ovat periaatteiltaan verrattavissa omakotitalojen järjestelmiin, mutta suurempia. Tyypillinen teholuokka on alueella 5 kWp...50 kWp. Liikekiinteistöjen järjestelmät ovat aina kolmivaiheisia ja ne suunnitellaan yksilöllisesti tapauskohtaisesti.

Vuonna 2013 on ollut voimassa työ- ja elinkeinoministeriön yrityksille myöntämä 30% investointituki yli 10.000 euron aurinkosähköinvestoinneille. Tämä tuki jatkunee myös tulevaisuudessa. Pienimmän 5 kWp tehoisen liikekiinteistöjen järjestelmän investointi on noin 10.000 euroa.

Investointituki tekee investoinnin aurinkosähköön varsin kannattavaksi tilanteessa, jossa kiinteistö käyttää tuotetun energian kokonaisuudessaan itse. Tästä voit katsoa esimerkkilaskelmaa.

Sähkövero

Suomessa sähköveroa ei maksa sähköntuottaja, joka tuottaa sähköä alle 50 kVA:n tehoisella generaattorilla. Sähköveroa ei maksa myöskään sähköntuottaja, joka tuottaa sähköä 50 - 2000 kVA:n tehoisessa generaattorissa ja sähköä ei siirretä sähköverkkoon.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje.
Pysyt aina ajantasalla Ahjo -ratkaisuista.

Ahjo Energia

Sähköliike T. Koponen Oy
Kermanrannantie 3
79700 Heinävesi 

Joonas Koponen
Puh: 0400 989 017
Email: joonas.koponen@slkoponen.fi

 

Ajankohtaista