kaksitahokatto muokattu

Optimointi

AHJO-aurinkosähköjärjestelmissä käytetään usein paneelikohtaista AHJO-SE -tasavirtaoptimointia. Se tarkoittaa, että jokainen paneeli on varustettu aktiivisella MPPT (Maximum Power Point Tracking) -laitteella, joka jatkuvasti seuraa paneelin tuottoa ja optimoi paneelin ulostulojännitteen.

Koko paneeliketjun kaikki optimoijat toimivat yhdessä ja pitävät ketjun kokonaisjännitteen vakiona ja vaihtosuuntauksen kannalta optimaalisena. Tämä tapahtuu riippumatta ketjussa olevien paneelien lukumäärästä tai erilaisesta suuntauksesta. Samassa ketjussa voi olla myös eri kokoisia paneeleita ja/tai katon eri lappeille, eri suuntiin sijoitettuja paneeleita. Myös kaksi eri paneeliketjua voidaan kytkeä rinnan vaihtosuuntaajan sisääntuloon.

AHJO-SE -teknologia antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ja joustavuuden rakentaa aurinkosähköjärjestelmiä, joissa paneelit on sijoitettu rakennuksen katon eri lappeille ja/tai paneelit joutuvat tilapäisesti varjoon. Järjestelmän kokonaistuotto saattaa olla jopa 25% korkeampi verrattuna tavalliseen järjestelmään.

Paneelikohtainen AHJO-SE -optimoija tuottaa paneelista yhden voltin turvajännitteen silloin, kun paneeliketjua ei ole kytketty vaihtosuuntaajaan tai vaihtosuuntaaja ei ole kytketty toimintaan. Tämä tekee järjestelmän asentamisen helpommaksi ja tekee palomiesten, huoltomiesten ja katon korjaajien toiminnan turvalliseksi, kun useiden satojen volttien tasajännite katolla voidaan helposti kytkeä pois.

SE-optimoijat

Jokainen paneeli kytketään omaan tasavirtaoptimoijaansa, jotka puolestaan kytketään sarjassa vaihtosuuntaajaan.

optimointi

Ahjo Energian pilottilaitoksessa puolet paneeleista on suunnattu etälästä 30 astetta itään, puolet 30 astetta länteen. Näin auringosta saadaan kesällä sähköä neljä tuntia kauemmin verrattuna kaikkien paneelien suuntaamiseen etelään.Tilaa uutiskirje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja tilaa uutiskirje.
Pysyt aina ajantasalla Ahjo -ratkaisuista.

Ahjo Energia

Sähköliike T. Koponen Oy
Kermanrannantie 3
79700 Heinävesi 

Joonas Koponen
Puh: 0400 989 017
Email: joonas.koponen@slkoponen.fi

 

Ajankohtaista